Bergen Brannvesen Lungegårdskaien 44, 5015 Bergen, Tlf.: 53 03 00 80 Bergen.Brannkorps@bergen.kommune.no

Ta kontakt med oss ved å ringe, eller send en mail.

44 Lungegårdskaien
Bergen, Hordaland, 5015
Norway

This is United Firefighters Union of Bergen´s web site under development to visit our existing web : www.brannkorps.no

Nyheter

Praesent commodo cursus magna, vel scelerisque nisl consectetur et. Curabitur blandit tempus porttitor. Fusce dapibus, tellus ac cursus commodo, tortor mauris condimentum nibh, ut fermentum massa justo sit amet risus. Cras mattis consectetur purus sit amet fermentum. Cras mattis consectetur purus sit amet fermentum.

Løsning i kommuneoppgjøret

Benjamin

30.04.2013. Unio kommune og KS er enige om et resultat i lønnsoppgjøret for de kommuneansatte. Oppgjøret gir et generelt tillegg på 0,75 prosent til alle, minimum 3100 kroner.

- Totalt sett var det lite penger å fordele i årets oppgjør i kommunesektoren og vi hadde ønsket en bedre uttelling for yrkesgruppene med høyere utdanning, sier forhandlingsleder Ragnhild Lied i Unio kommune.

- Vi har likevel valgt å akseptere tilbudet fordi det gir alle våre medlemmer reallønnsvekst og dermed mer penger i lommeboka.

Ser fram mot 2014

Unio er opptatt av at kommunene skal rekruttere kompetente ansatte med høyere utdanning fordi det er forutsetningen for et godt tjenestetilbud til befolkningen:

· Mange kommuner sliter med å skaffe kvalifiserte lærere og førskolelærermangelen er stor.  Med innføringen av Samhandlingsreformen i kommunene er det et økt behov for helsepersonell med høyere utdanning, sier Lied.

Lønnsoppgjøret i 2012 ga noe bedre uttelling til ansatte med høyere utdanning i kommunene.

Unio mener derfor at snuoperasjonen som ble startet i fjor må videreføres i hovedoppgjøret i 2014.

- Det er helt nødvendig at lønn brukes mer aktivt for at kommunene skal være en attraktiv arbeidsplass. De skal klare å konkurrere med privat næringsliv og andre deler av offentlig sektor om dyktige ansatte med høyere utdanning, sier Ragnhild Lied.

Resultatet

- Jeg er svært glad for at vi unngikk mekling og kom fram til en forhandlingsløsning i år, sier Lied. Det styrker forhandlingssystemet i kommunesektoren i framtida.

Resultatet av årets oppgjør gir:

· et generelt tillegg på 0,75 prosent til alle, minimum 3100 kroner

· minstelønnene justeres tilsvarende

· laveste grunnlønn for arbeidstakere i full stilling med minimum 20 års ansiennitet vil etter 1. mai være 350 700 kroner

- dersom en av partene krever det skal det opptas forhandlinger i tarifffperioden om nye uføreregler i hovedtariffavtalen. Blir partene ikke enige kan det bringes inn i hovedoppgjøret i 2014.

Rammen

Rammen i årets lønnsoppgjør er beregnet til 3,5 prosent. Dette er 0,1 prosentpoeng høyere enn resultatet i privat sektor. - Vi er fornøyd med at forpliktelsene som lå i meklingsløsningen i 2012 på denne måten blir fulgt opp, sier Lied.

Inn i totalrammen i KS-området ligger et overheng fra 2012 på 2,7 prosent og en forventet lønnsglidning i 2013 på 0,2 prosent.